Следвайте Гласове в Нека сега да не прикриваме и да говорим,

...
Следвайте Гласове в Нека сега да не прикриваме и да говорим,
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова: ПП с огромен грях - сменяйки Гешев със Сарафов, смениха едното джудже с другото

Следвайте " Гласове " в 

" Нека в този момент да не прикриваме и да приказваме, че Мартин Божанов е заможен лъжец. Не е заможен изманик, той е търгувал с власт, неговият разцвет е по време на Специализираният съд ". Това съобщи в изявление пред БНР Ивайла Бакалова, която съжителства с жертва на Нотариуса - Веселин Денков. В предаването " РадиоТочка " тя описа за задържането и държането в ареста на Веселин Денков, за схемите и изнудването за пари от групата на Мартин Божанов и прокурори и съдии. Половинката на тормозиния безнесмен упрекна " Продължаваме промяната " в голям грях за промяната на основния прокурор Иван Гешев с Борисал Сарафов.

Веселин Денков е арестуван и му е наложена най-тежката мярка " под стража " 9 месеца, без нито един разпит. И с цел да бъде пуснат, емисари са желали 100 000 евро за свободата му.

" Моят мъж не искаше да заплаща още през 2016 година Идваха разнообразни хора, само че сякаш групата на Мартин Нотариуса бяха най-добре осведомени с делото. Имаха вътрешна информация от всички съвещания. Цитираха думи на съдията от съвещание, без да са участвали, а протоколът още не е излязъл. Тогава усетихме, че това са хора, свързани с големи корупционни практики и политически. Защото няма по какъв начин да съществува тази група без политически чадър. Няма по какъв начин този човек Мартин Нотариуса 27 години да безчинства и да се подиграва със закона. Бил е комфортен за тази система. Кой сътвори профилираният съд? Нека да кажем нещата по какъв начин са! ", сподели Ивайла Бакалова.

Тя споделя, че са имали послания от арбитър, че " няма смисъл да плащаме, тъй като поръчката е политическа и Веселин Денков няма да излезе от ареста, до момента в който не минат изборите ".

" Тогава ми звучаха като филм и от 2019 година до момента ние живеем във филм. Сега се вършат комисии в Народното събрание, само че този филм е от 2021 година ", споделя прекарванията си някогашната манекенка.

Според нея Пепи Еврото и Мартин Божанов са се скарали поради дамата на Еврото и тя избира Нотариуса.

" Емил Писков беше записан от мен края на април 2021 година Андон Миталов е единият от съдиите, които неколкократно се изговаряне по задържането на Веселин Денков и един от съдиите, непрекъснато избиран, по молбите да бъде изслушан за смяна на мярка за неотклонение. И постоянно се произнасяше да не бъде пуснат Веселин. С една дума го оставяше в ареста ", описа Бакалова.

Мъжът й е арестуван през 2020 година " Неформалният мотив е някаква нелепост, измислена от прокуратурата, а същинският мотив е митингите през 2020 година Беше арестуван бе никакви доказателства. 9 месеца лежа в ареста без нито един разпит и съдиите гледаха в земята, когато трябваше да се произнесе да бъде пуснат ", твърди половинката на Веселин Денков.

Зад решетките той попада в интервала с поредност от арести на предприемачи.

" Голяма част на арестуваните са преди митингите. Целта беше, с цел да ги уплашат и да им вземат бизнеса. За Денков не мисля, че е да му вземат бизнеса, тъй като е сложен и няма кой да го работи - ресторантьорство. Трябваше да е в ареста, да се заглуши и да не " оказва помощ " на митингите. А той помагаше с наличието си като всеки жител там - всеки ден. Първо го упрекнаха във финансиране на митинги, само че няма по какъв член да го обвинят. Така че особено той не беше арестуван във връзка бизнес ", сподели Ивайла Бакалова.

Манекенката твърди, че от 2016 година " прокурори се пробват да го изнудят по дело, по което е очевидец ".

" Виждат, че е материално комфортен и му споделят, че от очевидец ще бъде обвинен. Става въпрос за пари по банков път му дават и се връщат отново по банков път. Идваха емисари, хора от прокуратурата и му споделиха, че в случай че не си заплати, ще му изпратят КПКОНПИ ще му спрат интернационалния паспорт - от името Франтишек. И виждайки Веселин на митинга става комфортен за една партия и са решили да го обезвреждат ", добавя Бакалова.

" Имаше една съдийка, за мен това е добър арбитър, тъй като си гледа делото и отсъжда на база доказателства. По това дело на Веселин Денков нямаше нищо, приключи делото и пусна Денков. А Георги Ушев като апелативен и административен началник на Специализирания съд върна делото. Въпросната съдийка Мария Кавракова и съставът си дадоха отказ. Тя сподели, че не вижда доказателства в обвинителния акт - " не виждам по какъв начин да осъждам тези хора " ", описа Бакалова.

Тя счита, че " голям грях имат от " Продължаваме промяната ", аз съм гласувала за тях ". " Залисани в избори, не обърнаха внимание и не мисля, че хората си представяха по този метод правосъдната промяна - като сменят Иван Гешев със настоящия Борислав Сарафов, сменят едното джудже с другото ", споделя Бакалова.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР